Materialen

Alleen de beste kwaliteit materialen

Bij al onze systemen maken wij gebruik van alleen de allerbeste materialen welke zijn bestand tegen allerlei weersinvloeden, hoge belasting en bovenal gebruiksgemak. Vele onderdelen komen uit de zeilsport en de outdoor sport wereld. Dit resulteert uiteindelijk in een eindproduct waarvan u jarenlang zorgeloos gebruik van kunt maken.

Onderstaand vindt u stapsgewijs onze producten:

Het schroeffundament

“IJzersterke fundering zonder gebruik te maken van beton”

Zowel bij onze eigen ontwikkelde ShadowArt vaste zonnezeil systemen als bij de montage maken wij gebruik van gegalvaniseerde ijzeren schroeffundamenten. Deze fundamenten gaat 160 centimeter de grond in met een speciale (trillingsvrije) grondboormachine met hefboom. De gehele schroef is na het plaatsen onzichtbaar en staat zo vast als een huis. Het fundament wordt in de juiste richting geplaatst, maar omdat de diameter van de mast kleiner is dan die van het schroeffundament kunnen wij de masten hierna precies afstellen.

Een schroeffundament kan, om welke reden dan ook, altijd weer gemakkelijk worden verwijderd.

De ShadowArt Spanmast

“Een optimale doekspanning in een handomdraai”

Om de ShadowArt schaduwdoeken de optimale spanning te geven, maken wij bij de Storm Series van ShadowArt onder andere gebruik van de zelf ontwikkelde Spanmast. De RVS masten met extra binnenbuis voor optimale stevigheid worden tijdens productie met laserprecisie voorzien van alle uitsparingen. Vervolgens bouwen wij hier het spansysteem in. Door een combinatie een katrolblok systeem creeren we een vertraging waardoor er met de hand eenvoudig veel spanning op het doek kan worden gezet. De masten zijn niet voorzien van een profiel en er lopen geen koorden buitenom de mast waardoor er geen fluitende geluiden ontstaan bij wind.

De masten zijn standaard RVS zilver, maar kunnen in elke denkbare RAL kleur wordne gecoat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mat zwarte fijnstructuur die u terugvindt in onze Storm Series – Black Edition. De masten in dezelfde kleur als uw (tuin)hek? Ook dat is geen enkel probleem!

Een Soliday Aluminium of RVS mast

“Tijdloos, edel en slank met een hoogwaardige afwerking”

Alle Soliday systemen kunnen worden uitgevoerd met elegante en tijdloze aluminium of RVS masten. Wanneer u geniet van een automatisch Soliday C of CS systeem worden deze masten intern voorzien van een zeer krachtige gasveer. Deze gasveren houden het zonnedoek altijd netjes strak op spanning.

Liever een eigen gekozen kleur mast? Ook bij deze masten is het coaten in elke denkbare RAL kleur mogelijk.

Droppole mast van Soliday

“Een design ontwikkeld voor de hoogste eisen”

De zogenoemde Droppole masten zijn special ontwikkelde druppelvormige masten die 4 maal zo hoge stijfheid in de trekrichting heeft. Hiernaast heeft de Droppole mast de mogelijkheid voor het intern werkwerken van bekabeling en koorden van bijvoorbeeld de zeer elegante verlagingsset.

De Droppole mast is standaard uitgevoerd in aluminium, maar kan tevens in zwart worden geleverd. Om de hoge kwaliteit van de Droppole masten te waarborgen worden deze niet gecoat, maar geanodiseerd. Dit anodiseren is een elektrisch proces dat het metaaloppervlak omzet in een decoratieve, duurzame, corrosiebestendige, maar vooral slijtvaste oxidelaag. Ook in het onderliggende aluminium.

ShadowArt Houten mast

“Een stoere en zo natuurlijke mogelijke uitstraling”

Als alternatief voor onze ShadowArt Spanmast kunt u kiezen voor een stevige Robinia palen. Deze zijn voorzien van een uitwendig spansysteem wat het geheel in combinatie met het doek een natuurlijke en vooral stoere uitstraling geeft. Bovendien zijn deze houten masten onderhoudsarm en splintervrij. Voor het funderen van een houten mast maken wij gebruik van beton. Het gat voor het beton met de paal wordt tot 150 centimeter diep voorbereid met een speciale palenschep om de wanden van het gat intact te houden.

De Robinia palen hebben zich onder al bewezen bij diverse speeltuinen, attractieparken, natuurparken en schoolpleinen.